Wij maken lokaal vakmanschap en sociale impact tastbaar door van kromme appels ambachtelijk, smaakvol sap en cider te persen—zonder druk. We leveren puur appelsap en cider in diverse formaten aan horeca en bedrijven, werken met lokale telers en bieden samenwerking en sociaal partnerschap voor zorgorganisaties.
Eigenaar Erwin van der Aa / Opgericht 2021 / Vestigingsplaats Nijmegen / Impactgebied Arbeidsparticipatie /
Malus Saplokaal zet zich in voor een duurzamere en socialere samenleving door lokaal geteelde, vaak afgekeurde appels een tweede leven te geven als ambachtelijk sap en cider. Door samen te werken met regionale fruittelers en zorgorganisaties, draagt het bedrijf bij aan het verminderen van voedselverspilling en het versterken van lokale gemeenschappen. Malus Saplokaal biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen om mee te werken in het productieproces, waardoor sociale inclusie en werkervaring worden bevorderd. Het resultaat is een eerlijk product met een minimale ecologische voetafdruk, dat niet alleen de lokale economie ondersteunt, maar ook bewustwording creëert rondom duurzaamheid en sociale betrokkenheid. Zo maakt Malus Saplokaal impact zichtbaar en tastbaar, van boomgaard tot fles.
“Mijn ambitie is om met Malus een fijne plek te creëren waar we actief met elkaar bezig kunnen zijn. Ik geloof dat dit de manier is om kwalitatief impact te maken op mensenlevens.”
Erwin van der Aa — Oprichter Malus Saplokaal